Βιογραφικό

Παντελής Τσακίρης

Παντελής Τσακίρης

Νέος Δήμαρχος , για όλους

ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

Γεννήθηκα στο Παλαιόκαστρο ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου το έτος 1983 από δυο υπέροχους γονείς, τον Δημήτρη και την Ειρήνη Τσακίρη. Απόφοιτος του Ενιαίου Λυκείου Ωραιοκάστρου, πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και του πανεπιστημίου του Σαλτσμπουργκ της Αυστρίας και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, ο ένας στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων ( Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου ) και ο έτερος στην Πολιτική και Οικονομία της Σύγχρονης Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης ( Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ). Εξοικειώθηκα με την γερμανική, καλύτερα όμως με την αγγλική γλώσσα, πράγμα που με διευκόλυνε αρκετά στην επικοινωνία με ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο. Ταξίδεψα από το Πεκίνο και τη Σαγκάη μέχρι τη Νέα Υόρκη και το Κάιρο, καθώς και σε πολλές πόλεις της ηπείρου μας, συμμετέχοντας σε προγράμματα προσομοίωσης  των οργάνων των Ηνωμένων Εθνών και ήρθα σε επαφή με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, αποκομίζοντας μοναδικές εμπειρίες. Η ίδρυση της Ενεργούς Δημοκρατικής Ομάδας Νέων και η έκδοση του νεανικού περιοδικού Fresh Minds, δημιουργήθηκαν ως απότοκος  του ανήσυχου νεανικού πνεύματος της εποχής.

Κάθισα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, σε ηλικία 24 ετών, από το 2007 μέχρι το 2010 και ξανά από το 2011 μέχρι το 2012.  Εκλέχθηκα αντιπρόεδρος της τότε δημαρχιακής επιτροπής και μέλος του πολιτιστικού οργανισμού. Συμμετείχα ενεργά στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Νέων Αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου διοργανώσαμε ημερίδες, ανταλλάξαμε απόψεις για τον τρόπο λειτουργίας των ΟΤΑ στη Ευρώπη και εντυπωσιάστηκα με πολλές πολιτικές που εφαρμόζονται ήδη εκεί.  Αποδέχθηκα δυο φορές, το 2009 και το 2012, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και συμπεριλήφθηκα στα ψηφοδέλτια του κόμματος στην Β’ Θεσσαλονίκης. Η τέταρτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου το 2012 και η πρωτιά σε σταυρούς προτίμησης στον  τόπο μου, το Ωραιόκαστρο, με χαροποίησαν ιδιαίτερα.

Το 2008 διορίστηκα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τότε νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, ενώ ύψιστη τιμή υπήρξε ο διορισμός μου τον Δεκέμβρη του 2013, σε ηλικία 30 ετών, ως αναπληρωτής διοικητής του ενοποιημένου νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς – Ο Άγιος Δημήτριος”, με πλήρη αρμοδιότητες στην αποκεντρωμένη μονάδα “Ο Άγιος Δημήτριος”. Αυτή ήταν η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με την άσκηση δημόσιας διοίκησης από θέση ευθύνης.

Η προσφορά στον συνάνθρωπο ήταν κάτι που πάντα με γοήτευε. Στο Σύλλογο Φίλων της Μονάδας Αυτιστικού Ατόμου “ΕΛΠΙΔΑ”, προσφέρω από το 2010 με πολύ μεγάλη χαρά τις εθελοντικές μου υπηρεσίες. Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Φιλανθρωπικού Σωματείου “Χρήστος Τσελεπίδης”. Τον Ιανουάριο του 2015  τα μέλη του ΔΣ με εξέλεξαν Πρόεδρό του. Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού με επέλεξε να ηγηθώ της ελληνικής αποστολής στην Πορτογαλία τον Ιανουάριο του 2016,  για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος THEAM που αφορούσε την κακοποίηση των παιδιών.

Ίδρυσα με τον αδερφό μου Κώστα, το 2006, επιχείρηση στον χώρο των κοινωνικών εκδηλώσεων όπου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά έκτοτε. Παράλληλα, λόγω της εμπειρίας μου στον χώρο της υγείας, συμμετέχω ιδρυτικά και συμβουλευτικά σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο ιατρικό τομέα.

Παντελής Τσακίρης - Νέος Δήμαρχος για όλους